با وارد کردن ایمیل خود محتوای این صفحه به ایمیل شما فرستاده می شود
محتوای این صفحه به ایمیل شما ارسال گردید.
ارسال
انصراف
شنوایی سگ‌ها و گربه‌ها در مقایسه با انسان‌ها بسیار حساس‌تر و پیشرفته‌تر است. این تفاوت‌ها به دلیل ساختار گوش‌ها و نیازهای تکاملی هر گونه است. در اینجا به بررسی و مقایسه دقیق‌تر شنوایی سگ‌ها، گربه‌ها و انسان‌ها می‌پردازیم:

  • ·  دامنه فرکانس‌های قابل شنیدن
-انسان‌ها می‌توانند صداهایی در محدوده فرکانس 20 هرتز تا 20,000 هرتز (20 کیلوهرتز) را بشنوند. بیشترین حساسیت شنوایی ما در محدوده فرکانس‌های میانی (2,000 تا 5,000 هرتز) است، که بیشتر شامل صداهای گفتاری و روزمره می‌شود.
- سگ‌ها می‌توانند صداهایی با فرکانس 40 هرتز تا 65,000 هرتز (65 کیلوهرتز) را بشنوند. این توانایی به آن‌ها امکان می‌دهد تا صداهای فرکانس بالا (مانند صدای سوت‌های مخصوص سگ) را بشنوند که برای انسان‌ها غیرقابل شنیدن است.
- گربه‌ها از نظر شنوایی حتی حساس‌تر از سگ‌ها هستند و می‌توانند صداهایی با فرکانس 48 هرتز تا 85,000 هرتز (85 کیلوهرتز) را بشنوند. این توانایی به آن‌ها کمک می‌کند تا صدای حرکت‌های کوچک و پنهانی حیوانات کوچک مثل جوندگان را تشخیص دهند.
کلیه حق و حقوق این سایت طبق قوانین نشر و انتشار متعلق به کلینیک دامپزشکی آران میباشد و و هرگونه استفاده از مطالب ، طرح ها و تصاویر پیگرد قانونی دارد.
  •    توانایی تشخیص منبع صدا
 انسان‌ها در تشخیص جهت و منبع صداها نسبتاً خوب عمل می‌کنند، اما این توانایی محدود به ساختار گوش و مغز ما است.
- سگ‌ها گوش‌های متحرکی دارند که به آن‌ها کمک می‌کند تا دقیق‌تر منبع صداها را تشخیص دهند. آن‌ها می‌توانند صداهای بسیار ضعیف و دور را با دقت بالا شناسایی کنند.
- گربه‌ها نیز گوش‌های بسیار متحرکی دارند که می‌توانند به سرعت به سمت منبع صدا بچرخند. این توانایی به آن‌ها کمک می‌کند تا صداهای ضعیف و دور را که ممکن است از طعمه‌ها یا تهدیدات باشند، تشخیص دهند.
  • ·  حساسیت به شدت صدا
- ما می‌توانیم تغییرات در شدت صدا را تشخیص دهیم، اما این حساسیت محدودتر از سگ‌ها و گربه‌ها است.
سگ‌ها می‌توانند صداهایی را بشنوند که شدت آن‌ها حدود 4 برابر کمتر از صداهایی است که انسان می‌تواند تشخیص دهد. این ویژگی به آن‌ها کمک می‌کند تا تغییرات کوچکی در محیط خود را سریع‌تر متوجه شوند.
- گربه‌ها نیز شنوایی بسیار حساس دارند و می‌توانند صداهایی را بشنوند که بسیار ضعیف‌تر از آستانه شنوایی انسان است. این حساسیت بالا به بقای آن‌ها در طبیعت کمک کرده است.
کلیه حق و حقوق این سایت طبق قوانین نشر و انتشار متعلق به کلینیک دامپزشکی آران میباشد و و هرگونه استفاده از مطالب ، طرح ها و تصاویر پیگرد قانونی دارد.
  • · ساختار گوش
گوش انسان از سه بخش اصلی (گوش خارجی، گوش میانی و گوش داخلی) تشکیل شده است. گوش خارجی ما شامل گوش بیرونی و مجرای گوش است که صدا را به پرده گوش می‌رساند. سپس صدا از طریق استخوان‌های گوش میانی به گوش داخلی منتقل می‌شود که در آنجا به سیگنال‌های عصبی تبدیل می‌شود.
ساختار گوش سگ‌ها مشابه انسان است، اما مجرای گوش آن‌ها بلندتر و به شکل L است. این شکل خاص به سگ‌ها کمک می‌کند تا صداها را بهتر دریافت و پردازش کنند.
- گوش گربه‌ها نیز ساختاری مشابه دارد، اما گوش‌های آن‌ها بسیار متحرک و حساس‌تر از انسان‌ها و سگ‌ها هستند. گربه‌ها می‌توانند گوش‌های خود را به صورت مستقل از همدیگر حرکت دهند تا دقیق‌تر منبع صدا را پیدا کنند.
  • ·کاربرد شنوایی در زندگی روزمره
شنوایی ما بیشتر برای ارتباطات اجتماعی، تشخیص خطرات، و لذت بردن از موسیقی و سایر صداها استفاده می‌شود.
شنوایی سگ‌ها عمدتاً برای شناسایی صداهای محیطی، تشخیص حضور افراد یا حیوانات ناشناس و برقراری ارتباط با سگ‌های دیگر یا انسان‌ها استفاده می‌شود. سگ‌ها به صداهای فرمان‌های انسانی نیز بسیار حساس هستند.
- شنوایی گربه‌ها به آن‌ها کمک می‌کند تا شکار کنند، از خطرات فرار کنند و با دیگر گربه‌ها یا انسان‌ها ارتباط برقرار کنند. گوش‌های حساس گربه‌ها به آن‌ها امکان می‌دهد تا حتی در خواب هم صداهای محیط را تشخیص دهند
کلیه حق و حقوق این سایت طبق قوانین نشر و انتشار متعلق به کلینیک دامپزشکی آران میباشد و و هرگونه استفاده از مطالب ، طرح ها و تصاویر پیگرد قانونی دارد.
.
در مجموع، شنوایی سگ‌ها و گربه‌ها بسیار پیشرفته‌تر از انسان‌ها است. سگ‌ها و گربه‌ها می‌توانند صداهایی با فرکانس‌های بسیار بالاتر و شدت‌های بسیار ضعیف‌تر از آنچه که ما می‌شنویم را تشخیص دهند. این ویژگی‌ها به آن‌ها کمک می‌کند تا بهتر با محیط خود تعامل کنند، شکار کنند یا از خطرات احتمالی دوری کنند.
تهیه و تنظیم : دکتر امیررضا عامری نایینی ، متخصص بیماری های داخلی دام های کوچک ، کلینیک دامپزشکی آران
زمان انتشار: چهارشنبه 07 شهريور 1403 (3 ماه قبل)
تعداد بازدید: ۳۵۳
لطفا سوالات خود را در این قسمت مطرح نفرمایید و به قسمت سوال از دامپزشک وب سایت مراجعه نمایید
*
ثبت نظر
درحال حاضر نظری برای خواندنی های دامپزشکی ثبت نشده است.